20/10/2011 by Paw Skjoldan

LGBT musikvideoer i et hetero perspektiv

Det gik op for mig, da jeg begyndte at tænke over, hvilke musikvideoer jeg skulle vælge til mit lille blogindlæg med musikvideoer, at musikerne bag videoerne alle var heteroseksuelle (i hvert fald så vidt jeg ved). Så her et et lille udvalg af mine favorit lgbt musikvideoer lavet af heterokunstnere. Her er to videoer, hvor bøsser ikke bliver dræbt, de dræber! En video om et homoerotisk s/m forhold . Og to videoer med drags/drag m/k.


Nick Cave & The Bad Seeds ‘Stagger Lee’

En fantastisk video hvor Nick Cave danser rundt i Take That t-shirt og synger sangen om den moderiske Stagger Lee ”Who would crawl over 50 good pussies just to get to one fat boy’s ass hole”. Det ser ud som om Nick Cave og Bad Seeds har en fest, mens de lavede videoen… og så er der jo fine go-go boys på scenen. (Er man til go-go boys, så husk tjekke ‘Mor præsenterer Salon New Love #3′ ud! Det er gratis og foregår nu på søndag d. 23/10-2011 på Råhuset http://mixcopenhagen.dk/events/2011-10-23 ).


Bonnie ‘Prince’ Billy ‘I Gave You’

Manden med det flotte skæg i en simpel og fin video om et forhold der gået galt. Denne sang ville klart komme på min top 10 all time favorit-liste over de bedste klynkesange.


Devandra Banhart ‘Foolin’

Devendra Banhart er mest kendt for at være en del af den nye bølge af folkmusik, der blev populær i 00’erne og af musikpressen fik mærkater som ‘freak folk’, ‘psych folk’ eller ‘new wierd americana’. Genren tæller også kunstnere som CocoRosie og Joana Newsom. Dette nummer er dog et forsøg på en reggae sang. I videoen har Devandra Banhart et s/m forhold til en anden mand.


Von Südenfed ‘Fledermaus Can’t Get It’

Et enkelt koncept, 3 mænd I drag synger sangen og skaber en kontrast til Mark E. Smiths snøvlende og rå vokal. Von Südenfeld er en sammensmeltning af de elektroniske musikere i Mouse On Mars og forsangeren Mark E. Smith fra punkbandet The Fall.


Marlene Dietrich ‘Marocco’

http://www.youtube.com/watch?v=q_tZOQxHyjs

Da det jo er en filmfestival, så har jeg valgt en scene fra en film som den sidste musikvideo. Det er den klassiske scene fra ‘Marroco’ (fra 1930), hvor er ung smuk Marlene Dietrich optræder i jakkesæt og til sidst kysser en pige. Jeg ved ikke hvad sangen hedder, men jeg elsker hendes dybe stemme, og måden hun synger fransk med en tyk tysk accent.

#drag#folk#go-go boys#hetero#lgbt#mainstream#movies#music#videos

Comments

 1. Steven Andersen

  Steven Andersen
  21/10/2011 - 17:36

  Lidt i forlængelse af dit fine indlæg om LGBT-temaer i musikvideoer af heterokunstnere er her et link til flere “Unintentionally Gay Music Videos” – ok, det er nok et tolkningsspørgsmål flere steder – http://usedwigs.com/unintentionally-gay-music-videos/ – men humoren er da god nok.

  Jeg bliver også nødt til at fremhæve den smukke musikvideo (til en i øvrigt super smuk sang) af Sigur Rós og selvom Jónsi er åbent homoseksuel synes jeg alligevel at videoen med sin historie om homoseksuel kærlighed mellem to unge knægte er værd at fremhæve til et indlæg om LGBT temaer i musikvideoer:

  http://www.youtube.com/watch?v=I30H7mhfLe8

Comments are closed.