rockhudson

27/10/2011 by Michael Bo

Rock Hudson

Er der nogen her, der er gammel nok til at huske postyret, da Rock Hudson – 50’er-beefcake-stjernen over dem alle – døde i 1985, og det rygtedes, at han, som sandt var, døde af AIDS?

Jeg kendte ham selv dårligt på det tidspunkt, men er i de seneste år kommet efter det. Og jeg er rystet. Ikke rystet, som man var det i 1985, over, at en så beefy hunk kunne være homo (det har jeg mødt for mange Muscle Mary’s til at blive rystet over), men over at det ikke i hans samtid var alment kendt. I en stribe af pragtfulde lystspil fra 1959 til 1964 spillede han over for Doris Day, amerikansk films professionelle jomfru (det var komikeren Oscar Levant, der kendte hende hele livet, som sagde: ”Jeg kendte Doris Day, fra før hun blev jomfru”).

Vitsen i de fleste af deres scener sammen er, at han spiller en mors dreng, som egentlig bare er interesseret i at få skønhedstips af Doris, alternativt score hendes småkageopskrift. Der er en dobbeltjoke i kraft af, at Rock i en af filmene faktisk er en rødblodet amerikansk hetero, der for at gøre den jomfrunalske Doris tryg i sit selskab LADER SOM om han er homo, for dernæst at slå til rask som en klapperslange. (Kig især efter fra omkring 1:45)

#50's#aids#beefcake#moviestar#muscle mary#USA